5 SPELVARIANTEN

De Teqball tafel is geschikt voor jong en oud. De teqball tafel loopt af naar een hoogte van 56 cm en is dus een stuk lager dan een tafeltennistafel. Kinderen komen hierdoor wat verder boven de tafel uit dan bij een tafeltennis en maken spellen als Teqtennis en Qatch een stuk eenvoudiger. Ook mensen in een rolstoel kunnen nu Teqpong (pingong) en Qatch spelen. De Teqball tafel is een zeer geschikt alternatief voor de outdoor tafeltennistafel.

Teqtennis

Teqtennis speel je met 2 personen, een softbal en 2 beachrackets. Een leuk en uitdagend spel. En tragere variant van Teqpong maar zeker net zo leuk. Leuk voor op het strand of op de camping.

Teqvolley

Teqvolley speel je met 4 spelers en een beachvolleybal. Teqvolley kan je op iedere ondergrond spelen maar is het leukst in het zand. De regels zijn eenvoudig. In maximaal 3 balcontacten speel je de bal terug naar de helft van de tegenstander. Smashen mag alleen vanachter de service lijn.

Teqpong

Teqpong speel je met minimaal 2 personen en is gebaseerd op tafeltennis of pingpong. Je hebt nodig 2 tafeltennisbatjes en een tafeltennisballetje. Door het gebogen teqboard beland het tafeltennisballetje verder en lager van de tafel dan bij een tafeltennistafel. Hierdoor kan je met meer power en spin spelen dan bij een gewone tafeltennistafel. Spectaculair om te spelen en na Teqball onze 2de keuze.

Qatch

Qatch is verrassend leuk en intensief. 2 spelers gooien de bal in een hoog tempo naar elkaar toe. Binnen 3 seconden moet je de bal terug gooien naar de helft van de tegenstander vanaf de plek waar je de bal hebt gevangen. Intensief en uitdagend.

Teqball Courts

Teqball kan je spelen op verschilllende soorten ondergrond. Alle officiële Teqball wedstrijden worden indoor gespeeld. Op veel campings speel je Teqball in het zand, gras of op beton. Bij de meeste voetbalclubs speel je Teqball op gras.

Teqball Beach

Teqball beach style speel je op blote voeten in het zand. En stuk vermoeiender dan een hardcore of gras ondergrond. Ideaal om je coördinatie, balans en balgevoel te vergroten.

De beach style varaiant is ook ideaal voor Teqvolley, Teqtennis en Qatch. Waar anders dan in voetbalnatie Brazilie hebben ze op de Copa Cabana de Beach Style variant inmiddels ontdekt.

Ideaal voor strandtenten, campings en recreatiegebieden.

Tafelvariant: Teqball One

Teqball Indoor

Teqball hardcore speel je in een zaal of op beton. Je speelt op zaalvoetbalschoenen. Bij het spelen op hardcore is je reactiesnelheid hoger dan bij de beachstyle variant en is het eenvoudiger om de bal onder controle te krijgen.

Ideaal voor sporthallen, campings, vakantieparrken, scholengemeenschappen en voetbalclubs.

Tafelvariant: Teqball One en Teqball Smart

Teqball Grass

Teqball Grass ligt het dichtst bij het voetbal. Kan gespeeld worden op kunstgras en op “gewoon” gras. Je speelt met voetbalschoenen. Het balgevoel wat je hierbij verder ontwikkeld sluit het best aan bij het balgevoel tijdens wedstrijden.

Ideaal voor voetbalclubs, speelveldjes, voetbalkooien en campings.

Tafelvariant: Teqball One

Teqtraining

Teqball is een nieuwe voetbalsport en geschikt voor amateur en profvoetballers. Vele internationale en nationele topclubs trainen inmiddels met Teqball en zien de handelingssnelheid en technische vaardigheden van hun spelers toenemen. Onze trainingen zijn gericht op het vergroten van de handelingssnelheid, balaanname, balgevoel, balans en coördinatie, koptechniek, concentratie en cognitieve ontwikkeling. Specifieke en doelgerichte trainingen zijn ontwikkeld om verschillende aspecten van het voetbal te trainen.

Teball training is de innovatie op voetbaltechnisch gebied met de FUN factor. Bekijk hier onze trainingsmethoden.

Teqball Training Beginner
Teqball Training Advanced
Teqball Training Circuit

Spelregels Teqball

Teqball wordt gespeeld met een officiële voetbal maat 5. De regels zijn als volgt:

Binnen 3 balcontacten moet de bal terug gespeeld worden naar de helft van de tegenstander.

Je mag de Teqball tafel niet aanraken. Doe je het wel dan gaat het punt naar de tegenstander.

Je mag de bal niet 2 maal achter elkaar met hetzelfde lichaamsdeel aanraken.

Tijdens een dubbelspel moet je de bal minimaal 1 x overspelen.

Je mag de grens van het net niet passeren.

Service

Om de 4 punten wisselt de service.

Vanuit je hand gooi je de bal naar het lichaamsdeel waarmee je wil serveren.

De bal mag het net niet raken.

Je mag 2 x serveren.

Bij een dubbele fout gaan het punt en de volgende service naar de tegenstander.

Rally

Iedere rally levert direct een punt op.

Een teqball wedstrijd bestaat uit 2 gewonnen sets . (best of three).

Een set is 20 punten.

Bij gelijkspel in de beslissende set wordt er doorgespeeld tot minimaal 2 punten verschil.


Download hier een uitgebreid overzicht van alle spelregels